چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۱۳
۰ نفر

مدیر پروژه فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای تولید مشترک ایران و کوبا گفت: لازمه واکسیناسیون عمومی این است که نتایج مطالعات انجام شده روی این واکسن که در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌گیرد، توسط این سازمان و سایر مراجع ذی‌صلاح بررسی و اثربخشی و بی‌خطری واکسن تایید شود، سپس واکسیناسیون عمومی با این واکسن آغاز خواهد شد.

واكسن كرونا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر احسان مصطفوی درباره آخرین وضعیت کاآزمایی بالینی واکسن پاستوکووک که به‌صورت تولید مشترک میان ایران و کوبا است، گفت: کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن کرونای تولید مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران، پس از انجام موفق فاز یک و دو در کشور کوبا بر روی جمعیتی در حدود ۱۰۰۰ نفر، در هشت شهر کشور از اردیبهشت ماه آغاز شد و اولین تزریق کارآزمایی بالینی واکسن کرونای مشترک کوبا و ایران در ششم اردیبهشت ماه در شهر اصفهان آغاز شد. تا پایان اردیبهشت ماه ۲۴ هزار نفر در این شهرها وارد شدند و تزریق اول واکسن را انجام دادند.  

وی افزود: از چهارم خرداد ماه نیز تزریق دوم واکسن آغاز شده است و تاکنون بیش از ۱۹ هزار و ۵۰۰ نفر واکسن دوم را تزریق کرده‌اند. پیش‌بینی ما این است که تا پایان خرداد ماه تزریق دوم هم به پایان برسد. باید توجه کرد که دو هفته بعد از تزریق دوم، مدت زمانی است که حد مطلوب ایمنی‌زایی واکسن کرونا محسوب می‌شود.  

مصطفوی ادامه داد: بنابراین از دو هفته بعد از تزریق دوم، مطالعه اثربخشی این واکسن آغاز می‌شود و افراد در یک بازه زمانی دو تا سه ماهه مورد پیگیری قرار خواهند گرفت. در این مدت، کارایی واکسن در افرادی که واکسن را دریافت کردند، در مقایسه با افرادی که واکسن‌نما را دریافت کرده‌اند، مقایسه شده و تاثیر این کاندیدای واکسن در پیشگیری از فرم‌های علامت‌دار، شدید و مرگ ناشی از کرونا مورد مقایسه قرار گرفته و سنجیده می‌شوند. البته همزمان مطالعه ایمنی سلولی و هومورال نیز بر روی درصدی از افراد انجام خواهد شد.  

واکسن پاستوکووک تاکنون عوارض جدی نداشته است

مدیر پروژه فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای تولید مشترک ایران و کوبا درباره عوارض احتمالی این واکسن در فاز سوم مطالعه بالینی، گفت: ما سیستم فعالی برای گزارش‌گیری از افراد و داوطلبان دریافت واکسن طراحی کرده‌ایم. به‌طوری که افراد هم خودشان می‌توانند وارد سامانه شونو و ثبت عوارض و رخدادهای بعد از واکسن را داشته باشند و هم همکاران ما به صورت فعال با آنها تماس می‌گیرند. بنابراین عملا از تمام افرادی که در مطالعه شرکت کرده اند، عوارض بعد از تزریق را سوال و ثبت می کنیم. خوشبختانه تاکنون عارضه جدی و شدید ناشی از تزریق این واکسن در هر دو تزریق انجام شده گزارش نشده است، و عوارض گزارش شده خفیف بوده است. در اغلب افراد نیز هیچ عارضه‌ای، حتی درد محل تزریق نیز گزارش نشده است.

تاثیر واکسن ایرانی-کوبایی

مصطفوی درباره مطالعه واکسن پاستوکووک بر روی انواع جهش‌یافته ویروس کرونا نیز گفت: کشور کوبا در حال بررسی تاثیر این واکسن بر روی واریانت‌های شایع است که نتایج اولیه آن هم امیدوارکننده‌ بوده است و نشان داده که این واکسن در برابر واریانت‌های شایع شناخته شده در دنیا، اثربخشی و ایمنی‌زایی خودش را همچنان حفظ می‌کند.  

آغاز کارآزمایی بالینی واکسن ایرانی - کوبایی بر کودکان

مدیر پروژه فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونای تولید مشترک ایران و کوبا همچنین گفت: کوبا آزمایش این کاندیدای واکسن را بر روی کودکان هم آغاز کرده است. در این مطالعه، مطالعات کارآزمایی بالینی فاز اول و دوم این واکسن برای سنین بین سه تا ۱۸ سال در دستور کار قرار گرفته است و برای اجرای طرح، ۳۵۰ خردسال واکسینه خواهند شد.

مصطفوی درباره زمان ورود واکسن به واکسیناسیون عمومی کشور، گفت: ما همزمان با کارآزمایی بالینی، تولید این واکسن را هم در انستیتو پاستور ایران با نام  پاستوکووک آغاز کرده‌ایم.

وی گفت: پیش‌بینی‌مان این است که در اواخر مرداد ماه و اوایل شهریورماه، بتوانیم تحلیل اولیه بررسی اثربخشی این کاندیدای واکسن را انجام دهیم و نتایج در اختیار سازمان غذا و دارو قرار گیرد. البته تحلیل نهایی بررسی اثربخشی این واکسن برای شهرهایی که دو دوز تزریق واکسن را داشته اند احتمالا در مهرماه ارائه می‌شود.

کد خبر 607905

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha